Afbeelding
Foto: Sjaak Janssen

Unitas'28 speelt gelijk tegen FC Kunde

Algemeen

WAMEL - Unitas´28 speelde haar voorlaatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen het Nijmeegse FC Kunde en deze leuke en sportieve wedstrijd waarbij voor beide teams enkel nog de eer op het spel stond, eindigde in een terechte 1 - 1 . Ondanks dat een vijftal spelers op het appél ontbraken bij de thuisclub ging de ploeg van trainer Frans van Deinsen met de nodige vervangers bevlogen en fris van start tegen de betere voetballers van de Nijmeegse studentenclub.

De gasten kwamen na bijna 20 minuten spelen op voorsprong door Wouter Vos die uit een scrimmage voor het Wamelse doel raak schoot, 0 - 1. In het verdere verloop van de wedstrijd was te zien dat Unitas´28 een flinke berg werk moest verzetten om het Nijmeegse gevaar in de kiem te smoren. Dit lukte aardig en naarmate het duel vorderde kreeg ook Unitas´28 kansen. Frank Drost en later nog Niels Kuijpers kwamen als invallers in het veld en ook Tim van Kessel werd voorin gezet om nog wat te forceren. Dat lukte aardig maar het thuispubliek moest tot vlak voor tijd wachten op de verdiende Wamelse gelijkmaker.

Het was Lodi van Elk die een vrije trap van zeker 40 meter strak in de kruising schoot die de Nijmeegse keeper leek te hebben maar er net niet meer bij kon, 1 - 1. Hiermee kreeg Unitas´28 loon na werken en eindigde deze wedstrijd voor de 4e keer bij Unitas´28 dit seizoen in een gelijkspel waarmee iedereen tevreden was.

Volgende week zondag speelt Unitas´28 haar laatste uitwedstrijd en wel bij D.S.Z. in Boven Leeuwen. Wederom winstkansen, de aftrap op sportpark De Hoge Berg is om 14.30 uur.

Door J.M. Lamers