Afbeelding
Foto: Werk van Cor Litjens

Cor Litjens exposeert beelden in Museum Tweestromenland

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Cor Litjens vervaardigt beelden. Grote monumentale sculpturen en kleine gedetailleerde plastieken. Karakteristiek voor het werk is het gebruik van elementen en vormen uit het landschap en de monumentale architectuur. Soms zijn deze elementen en vormen nog slechts abstract herkenbaar, losgemaakt uit hun oorspronkelijke omgeving. Soms ook zijn zij heel concreet uitgewerkt tot figuratieve beelden. Van 3 mei tot 19 juni exposeert hij zijn werk in Museum Tweestromenland.

In het werk speelt Cor met perspectief, schaal en verhoudingen. De beelden worden in groepen geëxposeerd; het geheel is meer dan de som der delen. Stads- en dorpsgezichten ontstaan door de beelden samen te voegen. Geabstraheerde gevelbeelden, delen van flatgebouwen, uitgevoerd in verschillende materialen vormen een compact bebouwde binnenstad. Een aantal kleine veelvormige huizen zijn samen een gehucht.

Cor Litjens is een geboren en getogen Maas en Waler. Hij volgde de lerarenopleiding Tehatex in Nijmegen en woont en werkt in Deest. Hij is bekend van de talrijke monumentale beelden die in deze omgeving maar ook daarbuiten werden gerealiseerd. Ze zijn te zien in Dreumel, Horssen, Afferden, Druten, Beuningen, Weurt, Nijmegen, Tiel, Wijchen, en ook in Langbroek, Almere, Eindhoven, Breda, Leeuwarden, Amsterdam, Hoogezand-Sappemeer, Bronkhorst enz. Hij exposeerde veelvuldig op diverse plekken in Nederland en in het buitenland.

In de expositie in museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen wordt ook recent werk getoond: grote panelen met inkt beschilderd en C-prints, waarop het analoge handschrift en digitale technieken wisselend worden toegepast. 2-dimensionaal werk met sterke 3-dimensionale ruimtelijkheid.

De expositie is te bewoneren tijdens de openingstijden van het museum. Zie hiervoor de website www.museumtweestromenland.nl Entree voor de wisselexpositie is 2 euro. Bezoek aan het gehele museum kost 5 euro. Zie voor meer informatie ook www.litjens.nl.