Afbeelding
Foto: Oranjecomité Druten

Koningsdag Druten 2017

Algemeen

DRUTEN - Koningsdag Druten kent dit jaar, naast de bekende fietsenoptocht en de vrijmarkt, ook een kruiwagenrace. Het parcours loopt over de Hogestraat richting het Marktplein en belooft een spectaculair programma onderdeel te worden.

De dag start om 9.00 uur bij het gemeentehuis, door burgemeester Luciën van Riswijk. Hier wordt de vlag gehesen, en worden aubadeliederen gezongen. De aubade wordt begeleidt door Happy Ouwer. Inwoners van Druten worden uitgenodigd om mee te komen zingen.
Rond 9.30 uur wordt hier het startschot gegeven voor de versierde fietsenoptocht. Via de Hogestraat gaat de optocht naar het marktplein, waar wethouder Michel Lepoutre rond 10.00 uur de prijs uitreikt voor de mooist versierde fiets. Alle kinderen die meedoen krijgen een prachtige Koningsdag medaille.

Kruiwagenrace
Om 12.00 uur start op de Hogestraat een uitdagende kruiwagenrace, met voor de winnaar een gevulde kruiwagen. Opgeven voor de kruiwagenrace kan via de site www.koningsdagdruten.nl of per mail via koningsdagdruten@outlook.com.

Vrijmarkt
De Hogestraat is tijdens Koningsdag eveneens decor voor de bekende vrijmarkt. Vanaf het gemeentehuis/Genieten en Meer tot het marktplein kunnen kinderen hun kleedjes neerleggen. Het centrum is voor deze gelegenheid autovrij gemaakt. Om 08.30 uur dienen alle auto's het terrein van de vrijmarkt te hebben verlaten.

Activiteiten Markt
Op de Markt zijn gedurende de dag demonstraties van de Nieuwe Muziekschool, dansgroep Just Dance en dansstudio Almir. Bij schaakvereniging Tornado kunnen liefhebbers terecht voor een stevig potje schaken. Stoere mannen, vrouwen en kinderen, die goed kunnen mikken, kunnen bij Scouting de Rietkampers eieren gooien. Kinderen kunnen zich tevens vermaken met attracties als bootje varen, schminken, kussengevecht en eendjes hengelen. Ook is clown Joris aanwezig, met in zijn kielzog de mascotte van Maas en Waal Bennie Bollo. Het publiek kan deze dag prijzen winnen door verkleed deel te nemen aan de verkiezing 'best geklede man/vrouw'. Op het marktplein wordt de muziek verzorgd door dj Mike en Two PM. Op het 'Rabopleintje' staat een grote tent en een terras, met muziek van Vaansound en Happy Ouwer.

Om 16.00 uur is er een grote prijsuitreiking op het marktplein bij de tent. De winkels in het centrum zijn deze dag geopend vanaf 9.00 uur. Meer informatie over het programma en de spelregels van de kruiwagenrace en vrijmarkt, zie www.koningsdagdruten.nl.