Meiden van 11 tm 17 jaar van Lewabo 1 zijn in de hoofdklasse kampioen geworden, in de KNLTB landelijke voorjaarscompetitie.
Meiden van 11 tm 17 jaar van Lewabo 1 zijn in de hoofdklasse kampioen geworden, in de KNLTB landelijke voorjaarscompetitie. Foto: Lewabo

Winst en verlies voor Lewabo

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Afgelopen weekend speelden meerdere teams van Lewabo uit- en thuis verschillende wedstrijden, daarbij was er ruimte voor winst en verlies.

De twee herenteams van Lewabo in de eredivisie en de hoofdklasse op zaterdag hebben dit weekend revanche genomen voor de matige seizoensstart van vorige week. Het eredivisieteam speelde 3-3 gelijk uit bij Hoogerheide. Jannis Kahlke en Jim Burgers wonnen beide hun enkelspel, zodat de tussenstand 2-2 was. Daarna won Lewabo de eerste dubbelpartij en ging de zege in de tweede dubbel nipt aan de neus van de heren van Lewabo voorbij met 6-7 in de derde set.

Het hoofdklasseteam van Lewabo begon thuis zeer sterk aan de enkelspelen. Niels van Doesburg, Bjorn Graven, Arjan Segers en Brent van der Ven lieten de tegenstanders van TC De Linden uit Beuningen kansloos. Nadat de eerste herendubbel voor Lewabo verloren ging zorgden Brent van der Ven en Niels van Doesburg in de tweede herendubbel voor de verdiende 5-1 eindstand.

Het eerste team van Lewabo in de gemengde competitie kon de goede start van de competitie geen goed vervolg geven tijdens de eerste thuiswedstrijd. Van LTV Maarn werd met 0-5 verloren. Alleen Bart-Jan Bakx mocht in zijn enkelspel aanspraak maken op de winst, maar in het zicht van de haven bleek de tegenstander van Bakx zijn zenuwen net iets beter de baas.