Ruben Schiks
Ruben Schiks Foto: Ruben Schiks

In 2017 toch een vervolg van de Avondwandelvierdaagse en Dag van Druten

Algemeen

DRUTEN - DruPro (Stichting Druten Promotie) organiseert dit jaar tóch weer de Avondwandelvierdaagse en de Dag van Druten. Het wandelevenement staat te gebeuren op 6, 7, 8 en 9 juni en de Dag van Druten op donderdag 3 augustus. Vorig jaar dreigde Drupro voor 2017 de stekker eruit te trekken omdat de gemeente een forse vergoeding à 70 euro per uur ging vragen voor te verrichten hand- en spandiensten.

Dankzij forse zelfwerkzaamheid van DruPro-vrijwillligers en een milde rekening van de gemeente is de strijdbijl begraven en stort DruPro zich op de 43e editie van beide evenementen. Voorzitter Bert Martens zegt dat zijn bestuur, bestaande uit 9 personen, er weer volop zin in heeft beide traditionele evenementen voor Druten en Maas en Waal te organiseren en te behouden.

Avondwandelvierdaagse
Evenals vorig jaar is start- en eindpunt van de wandelafstanden weer bij de tent op het parkeerterrein van De Gouden Leeuw. De wandelcommissie onder leiding van DruPro-bestuurder Geert van Kraaij zorgt weer voor volop, voornamelijk muzikaal, vertier en vermaak. Hoogtepunt zal ook dit jaar ongetwijfeld weer de intocht zijn op vrijdagavond 9 juni.

Dag van Druten
Met veel attracties voor kinderen, volop straattheater, een bomvol muziekprogramma op het marktplein en tal van gezellige terrasjes belooft de Dag van Druten op donderdag 3 augustus wederom een succes te worden. Naar alle waarschijnlijkheid zal de dag weer worden afgesloten met een knallende vuurwerkshow aan de Waal. Temeer omdat de Lasershow, die vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd, door velen als teleurstellend werd ervaren.

Door Piet Zeeuwen