Afbeelding
Foto: Google Maps

Gemeente Druten organiseert inloopavond Hogestraat

Algemeen

DRUTEN - De gemeente Druten organiseert op woensdagavond 1 februari 2017 een inloopavond over de aanpak van de Hogestraat. Tijdens deze bijeenkomst kunnen belangstellenden kennis nemen van en reageren op het voorlopig ontwerp.

De gemeente wil de Hogestraat gebruiksvriendelijker maken voor bezoekers, rolstoelgebruikers en fietsers. Dit is al jarenlang een grote wens van de Drutense politiek. Daarom organiseerde de gemeente begin 2016 al een informatiebijeenkomst Cultureel Centrum D'n Bogerd. Tijdens deze bijeenkomst werd geïnventariseerd wat goed is aan de Hogestraat en wat beter kan.

Vervolgens heeft de gemeente een klankbordgroep opgericht. De tien leden van de klankbordgroep vertegenwoordigen ieder een eigen achterban, zoals rolstoelgebruikers, bewoners, ondernemers, fietsers, ouderen et cetera. Samen met de klankbordgroep zijn de uitgangspunten vastgesteld en is een voorlopig ontwerp gemaakt. In december 2016 zijn het college en de gemeenteraad geïnformeerd.

Nu is het moment aangebroken om het voorlopig ontwerp aan iedereen die geïnteresseerd is te laten zien. Dat gebeurt tijdens de inloopavond. De leden van de projectgroep en klankbordgroep zijn aanwezig om de ontwerpen toe te lichten. Voor een aantal verkeerssituaties in de Hogestraat wordt een alternatieve oplossing getoond. Bezoekers kunnen laten weten waar hun voorkeur naar uit gaat en hun mening delen. De gemeente plaatst een ideeënbus in de publiekshal zodat tot en met 10 februari 2017 gereageerd kan worden.

De ingekomen reacties worden besproken met de klankbordgroep. Dan wordt bekeken of naar aanleiding van de reacties het voorlopig ontwerp aangepast moet worden. Hierbij wordt rekening gehouden met de vastgestelde uitgangspunten en het beschikbare budget.

Het uiteindelijke voorlopige ontwerp wordt in maart 2017 samen met een advies voorgelegd aan het college en in april aan de gemeenteraad.