Afbeelding

Burgerpanel peilt wat er leeft en speelt in Maas en Waal

Algemeen

MAAS EN WAAL - Wie wordt de opvolger van burgemeester Thomas Steenkamp? Is de privatisering van sportclubs een positieve ontwikkeling? En vindt er genoeg overleg plaats over de eventuele opvang van asielzoekers? Het zijn enkele thema's die inwoners van Maas en Waal bezighouden. De Maas&Waler wil de betrokkenheid van inwoners bij dergelijke belangrijke ontwikkelingen vergroten en start daarom, in samenwerking met onderzoeksbureau Toponderzoek, een burgerpanel.

Via de website www.tipdemaasenwaler.nl kunnen inwoners van de gemeenten Beuningen, Druten, West Maas en Waal en Wijchen hun mening kenbaar maken over onderwerpen die leven in hun lokale samenleving. Deelnemers krijgen eens in de zoveel tijd per mail een aantal vragen/stellingen voorgelegd, die worden bepaald door de actualiteit. Het invullen van die vragenlijst duurt slechts enkele minuten en deelnemers beslissen zelf of zij hun mening geven of niet.
Gehoord worden
Het burgerpanel is een unieke mogelijkheid voor inwoners om gehoord te worden. De Maas&Waler vindt het, als lokaal weekblad dat dichtbij de samenleving staat, belangrijk om niet alleen actueel nieuws te brengen, maar ook te luisteren naar wat deze actualiteiten teweeg brengen bij haar lezers.

Voor wie het belangrijk vindt om mee te praten over onderwerpen die spelen in de regio, en graag ziet dat bepaalde zaken aangepakt of veranderd worden, is deelnemen aan de onderzoeken een uitkomst.
Resultaten
De resultaten van de raadplegingen worden periodiek gepubliceerd in dit weekblad, om zo een juiste afspiegeling weer te geven van wat inwoners écht vinden van ontwikkelingen in de streek. Doel is om gemeenten, bedrijven, maar bijvoorbeeld ook organisatoren van evenementen er toe te bewegen om tijdig in te spelen op de publieke opinie en, waar mogelijk, beleid te maken of te wijzigen.

Aanmelden
Aanmelden als panellid is gratis en kan via http://www.tipdemaasenwaler.nl.

Door Ruben Schiks