Afbeelding
Foto: Mustafa Enkür

Kinderen overhandigen petitie voor veilige oversteek kruising nabij Appelhof

Algemeen

DRUTEN - Naar aanleiding van raadsvragen die de fractie van Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid onlangs stelde op basis van signalen van verontruste ouders met betrekking tot de verkeersveiligheid van het kruispunt Het Hout en Overrijkskamp, overhandigden een aantal kinderen afgelopen woensdag een petitie met handtekeningen voor een veilige oversteek.

Het kruispunt, wat dagelijks als oversteekpunt door schoolgaande kinderen en hun ouders vanuit de Buitenhof wordt gebruikt, wordt door velen als gevaarlijk ervaren. De ouders die woonachtig zijn in de Buitenhof in Druten en schoolgaande kinderen hebben bij het IKC de Appelhof hebben woensdagmiddag organiseerden de petitie, die maar liefst 205 handtekeningen opleverde. De petitie werd overhandigd aan burgemeester Lucien van Riswijk en wethouder Michel Lepoutre van de gemeente Druten. Deze actie, die bedoeld was om extra aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid van dit kruispunt, is daarmee nu al een succes te noemen.

Wethouder Lepoutre gaf bij de overhandiging van de petitie aan dat binnen het college van B&W het signaal met betrekking tot de verkeersveiligheid van het genoemde kruispunt bekend was naar aanleiding van de raadsvragen van de Dorpslijst Puiflijk / Druten-Zuid en dat daarom al het een en ander in werking is gezet door de gemeente. Daardoor kon hij aan de schoolgaande kinderen de belofte maken dat op zeer korte termijn een zebrapad met middenberm aangelegd zal worden op dit kruispunt.

We zijn als fractie van Puiflijk / Druten-Zuid zeer blij met dit initiatief van de ouders en met de toezegging van wethouder Lepoutre om op korte termijn een eind te maken aan de onveilige situatie bij dit kruispunt.Fractievoorzitter Mustafa Enkür heeft bij wethouder Lepoutre tevens ook aandacht gevraagd voor de kruising De Hoeven – Overrijkskamp dit naar aanleiding van de signalen die de fractie van Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid heeft gekregen.