Marjolein Buis.
Marjolein Buis.

Buis vierde op WK London

Algemeen

LONDEN – Op het officieuze WK rolstoeltennis heeft Marjolein Buis uit Beuningen beslag gelegd op de vierde plek, een evenaring van haar prestatie van 2015. In twee poules van vier werd gestreden om plekken in de halve finales.

Alleen in Diede de Groot moest Buis haar meerdere erkennen. De tweede plek in de poule zorgde voor een confrontatie met Yui Kamiji, de Japanse die Buis tijdens de Paralympische spelen in Rio de Janeiro nog van de baan had geveegd. Ditmaal werd het een stuk spannender. Een derde set moest de beslissing brengen, die helaas voor de Japanse gunstiger uitviel. De strijd om het brons was wederom een confrontatie met De Groot. Andermaal bleek haar landgenote te sterk.

Buis sluit het succesvolle jaar 2016, waarin onder meer Roland Garros werd gewonnen, af als derde van de wereld. Daarmee voldeed de Beuningse aan haar eigen doelstelling. 'Ik wilde eindigen in de topvier, dat is gelukt,' aldus Buis, 'Daarnaast ben ik blij met de progressie die ik boek met mijn vernieuwde, aanvallendere speelstijl. Dit gaat veel voordelen opleveren voor de toekomst!'

Het jaar 2016 wordt door Buis afgesloten met het NK in Rotterdam (14 - 18 december). Een mooie gelegenheid voor fans om haar te zien spelen. Voor meer informatie zie www.marjoleinbuis.nl.