Afbeelding
Foto: Ruben Schiks

Inspiratiemiddag Maas en Waal

Algemeen

MAAS EN WAAL - Erfgoedinstellingen en musea hebben elkaar gevonden. Door onderling samen te werken en samenwerking te zoeken met het bedrijfsleven in Maas en Waal, kan onze regio maximaal geprofileerd worden. In een versnipperde regio met 6 gemeenten, 2 bestuurlijke regio's, 2 recreatieschappen en 2 regionale bureaus voor toerisme is samenwerking een bittere noodzaak.

Arnold de Kock, voorzitter van Maas&Waal Cultuur Express, en Caroline Verhees, streekcoördinator van het project Profilering Land van Maas en Waal van Ondernemend Maas&Waal, slaan een brug tussen hun beide organisaties om het Land van Maas en Waal samen op de kaart te zetten. Met ieder een andere achtergrond streven zij naar één gemeenschappelijk doel: bevordering van het leef-, woon- en uiteindelijk economisch klimaat in de streek.

Streekambassadeurs
'Er bestaan reeds verschillende initiatieven om het Land van Maas en Waal op de kaart te zetten, maar er ontbreekt een eenduidige visie', legt Verhees uit. 'We gaan daarom eerst op zoek naar de identiteit van ons gebied', vult De Kock haar aan. 'Waar zijn we als Maas en Walers trots op? en wat willen we buitenstaanders laten zien?, zijn vragen die wij ons daarbij afvragen.' 'Allemaal zijn we ambassadeurs van de regio, spreken we met één mond en treden gezamenlijk op om geheel Maas en Waal op de kaart te zetten', aldus Verhees.

Inspiratiemiddag
Op vrijdag 9 december vindt een interessante inspiratiemiddag plaats in Restaurant De Korenmolen in Maasbommel. Vertegenwoordigers van overheden, het bedrijfsleven en erfgoedinstellingen kunnen zich daar door verschillende interessante gastsprekers laten inspireren over ontwikkelingskansen in Maas en Waal. 'De middag heeft een interactief karakter. Aan de hand van stellingen stimuleren we de aanwezigen om met elkaar te debatteren over de toekomst', aldus De Kock. 'De follow-up is een on-going groeiproces, waarin wij belanghebbenden zullen blijven betrekken in het project', besluit Verhees.

De inspiratiemiddag vangt aan om 13.30 uur en wordt om 17.00 uur afgesloten met een netwerkborrel. Opgeven kan via info@cultuurexpress.nl, met naam, adres en woonplaats, functie en telefoonnummer.

Door Ruben Schiks