Sil en Han Schippers.
Sil en Han Schippers. Foto: Ger Loeffen

Dit is Beuningen: De natuur als leermeester

Algemeen

In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de gemeente. Deze keer Han en Sil Schippers in de Uiterwaarden bij het Dijkmagazijn.

'We kwamen ruim twintig jaar geleden in Beuningen wonen. Net een nieuwe zaak gestart, niet veel financiële ruimte en twee jonge kinderen. Tijdens onze eerste zomer ontdekten we dit gebied aan de Waal. De strandjes, de uiterwaarden, het Roodslag; we waren direct verkocht. Heel wat tijd hebben we hier samen met onze kleine jongens doorgebracht. Het voelde als vakantie en zorgde ervoor dat we heel snel thuis waren in het Beuningse', aldus de twee.

Natuurliefhebber
Han: 'Ik ben geboren in het Brabantse Bergeijk. Mijn vader was een echte natuurliefhebber en heel wat keren nam hij ons mee op zijn tochten in de omgeving. De liefde voor de natuur zit echt ingebakken. In dit Waalgebied vinden we dat gevoel helemaal terug. We wandelen hier nog altijd veel of gaan samen hardlopen over de dijk. Het is iedere keer anders, maar altijd helemaal goed. Het zijn de fijne momenten waarop je weer in balans komt.'

Stilte
Sil: 'Ook van de stilte hier kan ik erg genieten. Met ons drukke en vaak hectische leven is het goed om de grijze massa af en toe tot rust te laten komen. Alles weer een beetje in perspectief te zetten. Zien dat er ook andere oplossingen zijn. De natuur is wat dat betreft een goede leermeester. Soms wil je een tocht langs de oever lopen, maar staat het water zo hoog dat het de uiterwaarden inloopt. Dan moet je je plan aanpassen. En dan blijkt eigenlijk altijd dat die andere route ook heel veel te bieden heeft', aldus de Beuningse ondernemer.

Favoriete plek
Heeft u ook een favoriete plek binnen de gemeente Beuningen? Stuur dan een mailtje naar info@ditisbeuningen.nl of reageer op dit bericht.

Door Willeke Guelen.