Leones geeft voorsprong uit handen

BENEDEN-LEEUWEN - Leones heeft afgelopen zondag met 1-3 verloren van WAVV. Na deze nederlaaag gaat Leones niet meer alleen aan kop in de competitie, maar deelt de eerste plaats met Concordia.

Na een goede wedstrijd tegen OBW vorige week, waren de verwachtingen afgelopen zondag hoog gespannen voor Leones. Tegenstander WAVV had in de tweede periode pas één overwinning geboekt. Op papier een te pakken tegenstander. Daarbij zou een overwinning voor Leones een grote stap richting de tweede periodetitel betekenen. Het eerste kwartier verliep goed voor de thuisploeg. Al binnen vijf minuten moest WAVV met tien man verder, na een grove tackle van Marvin van den Born. Leones zette er daarop nog een tandje bij. WAVV had geen antwoord op het goede aanvallende spel van Leones. Met name Appie Tan wist er een aantal keren gevaarlijk uit te komen, maar vond het net helaas niet. In de vijftiende minuut was het eindelijk raak; Roel Beumer trok naar binnen en wist met zijn schot de paal te raken, maar in de rebound was Joshua Lopez Cuijten attent en wist de bal binnen te koppen. Na het eerste kwartier verliep de wedstrijd rustiger. Leones creëerde minder kansen dan in het eerste kwartier en WAVV kon niet overtuigen.

Tegenslag
De tweede helft begon slordig. Leones raakte al snel het overwicht kwijt en begon slordig te voetballen. WAVV kwam feller uit de kleedkamer en het was al snel duidelijk dat Leones het moeilijk zou krijgen in de tweede helft. Tot de 70e minuut werd er, ondanks wat kleine kansen, weinig gecreëerd door beide ploegen, totdat Ritchie Sangi in het strafschopgebied werd neergehaald door keeper John Verweij. De sluitpost van Leones ontving na deze actie een rode kaart van scheidsrechter Nijmeijer. Wesley Mortier gaf reservekeeper Paco Sengers het nakijken en schoot de penalty goed binnen. Deze tegenslag was niet te verwerken voor Leones. Tien minuten later trok de linksvoor van WAVV mooi naar binnen en legde de bal goed af op Kevin van Woerkom die de bal beheerst binnenschoot, 1-2. Leones raakte van slag en vijf minuten later was het weer Kevin van Woerkom die de bal binnenkopte, na een mooie voorzet van de linksvoor van WAVV, keeper Paco Sengers was kansloos.

Gedeelde koppositie
Na deze 1-2 nederlaag deelt Leones de eerste plaats met Concordia, die gelijkspeelde tegen OBW. Door de overwinning van RKZVC op SDOUC is de voorsprong van de koplopers gekrompen tot 1 punt. Komend weekend speelt Leones een uitwedstrijd bij Rheden, aanvang 14.00.