Roda'28 pakt drie punten

WINSSEN - Roda'28 heeft afgelopen zondag drie kostbare punten gepakt in de thuiswedstrijd tegen koploper Krayenhoff. De Winssense ploeg won de wedstrijd met 1-0.

De wedstrijd begon met een sterk aanvallend Roda'28. In de derde minuut gaf Marijn van Kraaij een voorzet op collega Pim Tromp, die de bal onvoldoende vervolg gaf, waardoor de bal voorlangs het doel ging. In de zesde minuut nam Stijn Gradussen een vrije trap van ongeveer 35 meter afstand van het Krayenhoff doel, en de als voorzet bedoelde vrije trap werd door vriend en vijand gemist en omgezet naar een vroege voorsprong voor Roda'28. Ook de keeper kwam uitlopen om de bal weg te stompen, maar miste de bal in de kluwen van spelers.

Krayenhoff liet dit niet over zich heen gaan en zocht de aanval. Roda'28 keeper Martijn Teuwsen moest enkele keren handelend optreden, maar deed dit met verve. Door de ruimte die op het veld ontstond, kon Roda'28 haar snelheid goed benutten en in de eerste helft stonden zowel Pim Tromp als Marijn van Kraaij drie tot vier keer alleen voor de keeper. Scoren lukte helaas net niet. Het was een fase waarin de scheidsrechter uit het juiste hout leek gesneden, hij liet het spel vaak doorgaan, maar zette op het juiste moment een streep, door twee spelers een gele kaart te geven. Het goed opgekomen publiek kon genieten van een open wedstrijd, met twee teams die wilden voetballen en in felle duels streden om de bal. Dit was duidelijk een verbetering in vergelijking met de vorige wedstrijd. Met een 1 – 0 voorsprong voor Roda'28 werd de rust bereikt.

Buitenspel
In de tweede helft voerde Krayenhoff de druk op om de gelijkmaker te scoren, maar Roda'28 stond goed als team en had ook nog de betrouwbare doelman Martijn Teuwsen als laatste slot op de deur. In de 57e minuut was het opnieuw Pim Tromp met een doelpoging, de bal werd echter door Krayenhoff gekeerd. Uit de daarop volgende aanval van Krayenhoff moest Martijn Teuwsen in actie komen, die de bal met verve uit de bovenhoek plukte. In de 60e minuut was er een goede aanval van Roda'28 over meer schijven, en uiteindelijk kwam Stijn Gradussen alleen voor de keeper en scoorde de bevrijdende 2 – 0. Dat dacht tenminste de Roda'28 aanhang, maar de Krayenhoff assistent scheidsrechter had gevlagd voor buitenspel. Of het nu echt buitenspel was, daar waren de meningen over verdeeld, maar de scheidsrechter floot en het doelpunt ging dus niet door. Na ongeveer een uur spelen bracht Krayenhoff trainer Roschdi Krebbers tegelijkertijd drie verse spelers in om de stand te wijzigen in het voordeel van Krayenhoff. Ook Roda'28 trainer Wim Joosten wisselde in de slotfase nog drie keer, maar deed dat op verschillende momenten. Al deze wisselingen hadden uiteindelijk geen invloed meer op de uitslag van deze wedstrijd.

Vijf kanshebbers
Aangezien er deze ronde drie topwedstrijden gespeeld werden, allen met enigszins verrassende uitslagen, gaan er nu drie ploegen aan kop in de competitie: Krayenhoff, Batavia en Aquila, met 25 punten. Zij worden op de voet gevolgd door Avios/DBV en Roda'28, met 24 punten. Komende zondag wordt de laatste ronde gespeeld in deze eerste periode. In theorie zijn er nog vijf kanshebbers voor de eerste periodetitel in deze spannende 5e klasse E. Krayenhoff en Aquila spelen in Nijmegen tegen elkaar. Roda'28 speelt om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen UHC.