Voedsel inzameling bij gemeentehuizen Druten en Beuningen

Algemeen

MAAS EN WAAL - Bij de gemeentehuizen in Druten en Beuningen kan komende week houdbaar voedsel worden ingeleverd voor de voedselbank. Voorbeelden daarvan zijn pasta, rijst, groente en fruit in blik, koffie, thee of soep in blik. Men krijgt als bedankje een gft-afvalbakje cadeau.

Omroep Gelderland komt dit jaar weer in actie voor tienduizenden mensen die in Gelderland afhankelijk zijn van de voedselbank. De Gelderse voedselbanken bieden steun in de vorm van voedselpakketten, maar krijgen steeds minder producten. De gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen houden daarom een inzamelactie van 7 tot en met 15 december. Men kan zijn/haar keukenkastje eens leeg maken of iets extra's kopen als men boodschappen doet. Inwoners die op de inzamelpunten (gemeentehuizen) van deze actie houdbaar voedsel inleveren, helpen niet alleen een ander en voorkomen voedselverspilling. Ook krijgen zij als bedankje een gft-afvalbakje om hun gft-afval makkelijker te scheiden.

Niet al het voedsel is geschikt om langere tijd in pakketten te stoppen. Daarom is er een boodschappenlijst opgesteld. Kijk voor de inzamelpunten, openingstijden, boodschappenlijst en andere informatie op www.dar.nl/inzamelactie.