Laan 1945 in Weurt
Laan 1945 in Weurt

Mogelijk vervolg project Laan 1945 Weurt

Algemeen

WEURT - Mogelijk gaat het project Laan 1945 in Weurt in de toekomst alsnog door met andere deelnemers. Dat zei wethouder Piet de Klein in de gemeenteraad van Beuningen. De werkgroep Laan 1945 is onlangs gestopt, omdat ze het niet eens was met het besluit van de gemeente om afvalcontainers te plaatsen op het parkeerterrein naast de winkels.

De Klein vertelde dat hij opnieuw overleg heeft gehad met leden van de opgestapte werkgroep. Die gaan nu overleggen met hun achterban wat er moet gebeuren. Over enige tijd gaat de gemeente wederom rond de tafel zitten met de oud-leden van de werkgroep. De wethouder wil het project graag voortzetten met een nieuwe groep inwoners.

De Klein is van mening dat het project Laan 1945 niet is mislukt. De inwoners en de gemeente hebben volgens hem veel geleerd en er ligt nu een goed wensplan. De wethouder antwoordde op kritische vragen van onder andere raadslid Dave Preijers (CDA) en Ingrid van Caulil (D66). Burgerparticipatie is ook voor de gemeente een leerproces, aldus de wethouder.