Afbeelding

Nieuw 3D TechLab voor Jongeren en ondernemers in Maas en Waal

Algemeen

MAAS EN WAAL - Voorzitter van Ondernemend Maas en Waal (OMW), André van den Hurk, heeft op 18 december 2014 het convenant ondertekend ter bevordering van één centrum voor Techniek, Wetenschap en ICT. Stichting Meerwaarde Maas en Waal is in 2015 gestart met het Tech-Lokaal. Het Tech-Lokaal enthousiasmeert jongeren voor techniek, wat uiteindelijk zal bijdragen aan meer en beter gekwalificeerd technisch personeel voor ondernemers. Het nieuwe TechLab naar voorbeeld van TechLab Nijmegen is het meest recente project van het Tech-Lokaal.

Binnen het 3D TechLab kunnen zowel jongeren, particulieren als ondernemers terecht voor 3D ontwerpen, 3D scannen en het 3D printen van bijvoorbeeld bedrijfslogo's, onderdelen of maquettes.

Hans Voshol, zelf actief in de printer branche en bestuurslid van het OMW: 'het is een goede zaak dat onze ondernemers zich in het 3D TechLab kunnen oriënteren op de mogelijkheden van 3D ontwerpen, animeren, printen en scannen. Nieuwe innovatieve technieken met kansen voor ondernemers'.

3D printers
Inmiddels is er veel expertise opgedaan en beschikt het 3D TechLab over drie 3D printers. De tweede 3D printer heeft als een 'heated bed', zodat plastic objecten niet loslaten tijdens het printen. De derde 3D printer kan zowel twee materialen tegelijk, als verschillende materialen printen.

Openingstijden TechLab
Vanaf dinsdag 11 oktober is het 3D TechLab elke week op dinsdag geopend van 18.30 tot 20.30 uur en elke woensdag van 15.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 6 euro, exclusief printkosten.

Bezoekers kunnen bij het TechLab terecht voor:
– Vragen over 3D ontwerpen
(Tinkercad, SketchUp, 3DSMax)
– Printen van het 3D ontwerp in verschillende kleuren
– Workshops op gebied van 3D
– Scannen van een 3D voorwerp of persoon
– Het ontwerpen van 3D
animaties
– Prijsopgave voor 3D print
ontwerpen of downloads

Geïnteresseerden die een 3D print opdracht hebben, kunnen deze ook aanleveren door het STL bestand te mailen.

Meer informatie
Voor meer informatie of vragen over 3D ontwerp, scan-, animatie- en/of printverzoeken: 3D@meerwaardemaasenwaal.nl of kijk op: www.tech-lokaal.nl.