De nieuwe afvalconta
De nieuwe afvalconta Foto: Dar.

Startschot omgekeerd afval inzamelen

Algemeen

DRUTEN - Op maandag 3 oktober om 09.30 uur geeft wethouder Sjef van Elk van de gemeente Druten het startschot voor het nieuwe inzamelsysteem in de gemeente: omgekeerd inzamelen. De wethouder vertelt kort iets over omgekeerd inzamelen en stelt de afvalcoach voor. Daarnaast is Dar aanwezig om te laten zien hoe het legen van ondergrondse containers in zijn werk gaat. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Om nog meer afval te kunnen scheiden, verandert voor inwoners in de gemeente Druten de afvalinzameling vanaf maandag 3 oktober. Vanaf dan wordt de succesvolle proef omgekeerd inzamelen uit Afferden en Deest uitgebreid. Dar haalt vanaf dan de grondstoffen gft-afval, plastic+ en oud papier en karton bij inwoners aan huis op. Om afvalscheiding van oud papier en karton eenvoudiger te maken, hebben inwoners een papier- en plastic+ container gekregen. Voor het restafval moeten inwoners iets meer moeite doen. Alle inwoners brengen nu al glas en textiel naar containers in de wijk of bij de supermarkt. Voortaan brengen inwoners ook hun restafval weg naar een container, op een moment dat het hen uitkomt. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Met een afvalpas kunnen inwoners de ondergrondse restafvalcontainer openen.

Afvalcoaches
Omgekeerd inzamelen is nieuw en kan daarom vragen oproepen bij inwoners. Van oktober tot en met december zijn er in de gemeente Druten afvalcoaches. Afvalcoaches kunnen inwoners helpen met bijvoorbeeld vragen over inzameldagen, aanbiedregels, vragen voor het gebruik van de ondergrondse container en advies en voorlichting geven over afval. De afvalcoaches houden ook zicht op de locaties van ondergrondse containers en zorgen er daarmee voor dat deze locaties ook netjes blijven. Meer informatie: www.dar.nl/omgekeerdinzamelendruten

Het startschot wordt gegeven ter hoogte van het Pax Christi College aan de Meester van Coothstraat in Druten