Het Klompenpad in Winssen.
Het Klompenpad in Winssen. Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Bewonersavond voor mooier Winssen levert 30 ideeën op

Algemeen

WINSSEN - Nestkasten ophangen in de dorpsboomgaard, een wandelroute door de uiterwaarden en over de oeverwal, een nieuwe haag bij het Kerkpad. Dat zijn enkele van de ruim dertig bewonersideeën voor een mooier landschap rondom Winssen. Op de ideeënavond Levend Landschap Winssen op 21 september hebben bewoners hun wensen en ideeën voor het landschap op papier gezet.

Op woensdag 12 oktober om 20.00 uur is er een nieuwe bewonersavond in ontmoetingscentrum De Paulus in Winssen. Op deze avond gaat men de ideeën met elkaar verder uitwerken en worden werkgroepen gevormd die daarna aan de slag gaan met de daadwerkelijke uitvoering. De initiatiefnemers zoeken nog inwoners die mee willen helpen met de uitvoering van één of meer ideeën. Wie belangstelling heeft voor één van de ideeën of zelf een ander idee heeft kan dat voor 10 oktober doorgeven aan Saskia Bemer via s.bemer@landschapsbeheergelderland.nl.

Winssen heeft een aantrekkelijk buitengebied en een mooie groene kern. Om de waarden van het buitengebied en deze kern verder te versterken en beter beleefbaar te maken voor bewoners is het project Levend Landschap Winssen gestart. Dit is een samenwerking tussen de Hoogstambrigade Winssen, die zich inzet voor het behoud van Dorpsboomgaard 't Groene Hart bij de St. Antonius van Padua kerk in Winssen, Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente Beuningen. Levend Landschap is een interactief proces, waarin bewoners hun wensen en ideeën voor het landschap naar voren kunnen brengen en samen aan de slag te gaan. Jong en oud is van harte welkom om mee te denken.

De complete ideeënlijst is te bekijken op www.landschapsbeheergelderland.nl.