Filmhuis+ vrijwilligers voor het Molenhuis in Beuningen. vlnr Ine Kemna, Mieke van den Dobbelsteen, Olga Cleij, Marij Steenbeek, Douwe Banma.
Filmhuis+ vrijwilligers voor het Molenhuis in Beuningen. vlnr Ine Kemna, Mieke van den Dobbelsteen, Olga Cleij, Marij Steenbeek, Douwe Banma.

De zomer begint…

Algemeen

In een dorpje in het noorden van Turkije komen Lale en haar vier zussen thuis van hun laatste schooldag. De stemming is uitgelaten. Onderweg spelen de meisjes onschuldig met de jongens uit het dorp. In de bekrompen gemeenschap waar ze leven wordt dit onschuldig spel aangezien als immoreel. Langzaam verandert hun thuis in een gevangenis; huishoudelijk werk in plaats van huiswerk en de familie begint huwelijksplannen te smeden voor de vijf meisjes. Maar gedreven door hun verlangen naar vrijheid komen de zussen in opstand tegen deze gedwongen huwelijken.

Het is de inleiding van de film 'Mustang', die op zaterdag 1 oktober in Filmhuis+ in theater De Molen in Beuningen wordt gedraaid. De film behaalde achttien filmprijzen en kreeg negen nominaties op verschillende internationale filmfestivals. Het is dus een echte aanrader.

Onderscheidend
Voorafgaand aan de film verzorgt de oriëntaalse dansgroep 'Sihr' een wervelende show. En juist dat voorprogramma onderscheidt Filmhuis+ van andere filmhuizen in de regio. Het is de inbreng van de groep vrijwilligers die zich al geruime tijd inzet voor een filmhuis in Beuningen, nadat de plannen voor een filmhuis in bioscoop Van Heemstrabaan een stille dood zijn gestorven. Ine Kemna, Douwe Bangma, Marij Steenbeek, Olga Cleij, Mieke van den Dobbelsteen en Hetty Ravestein komen regelmatig bij elkaar om hun filmkeuzes aan elkaar voor te leggen en het programma samen te stellen. Allen hebben wat met film of met theater De Molen.

Still Alice
Dit jaar zijn vier films gepland. De plannen zijn om volgend voorjaar tien films te vertonen, steeds afwisselend op zaterdagen en zondagen. Speciale aandacht voor de film Still Alice op 29 oktober.
In het voorprogramma van de film vertelt de Weurtse schrijfster Claudia Roskam uit haar boek 'Bitterballen' over haar moeder die haar euthanasie bevecht.

Kaarten
Kaarten voor de film kosten 8,50 euro aan de kassa, in de voorverkoop 7,50 euro. Dit is inclusief één consumptiebon, welke geldig is tot aan de pauze. Het voorprogramma start om 19.30 uur, de film om 20.30 uur.
Na de film is er aan de bar van het Molenhuis nog gelegenheid om even na te praten en wat te drinken.

Programma
Het gehele programma van Filmhuis+ is te vinden op www.theaterdemolen.nl

Door Ger Loeffen