Interactieve informatieavond over wateroverlast in Alphen

Algemeen

ALPHEN - De gemeente West Maas en Waal en het waterschap houden op maandag 10 oktober een informatieavond over wateroverlast in Alphen. Het wordt een interactieve avond, waarbij inwoners, samen met de gemeente en het waterschap, in groepjes met elkaar in gesprek gaan om knelpunten in kaart te brengen en te kijken naar mogelijke oplossingen.

Alphen is een van de dorpen in de gemeente die lager gelegen is, waardoor inwoners eerder te kampen hebben met wateroverlast. Dit geldt met name voor de bewoners in de omgeving van de Middendam. Op 18 juli jongstleden werd een soortgelijke informatieavond gehouden, in samenwerking met de bewoners. Deze avond bleek zo waardevol dat besloten is om alle bewoners van Alphen de gelegenheid te geven mee te praten.

Praat mee
Inwoners die wel eens (over)last hebben van regenwater, grondwater of water uit de sloot worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan de avond. Aan de hand van kaarten van Alphen worden de knelpunten besproken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het regenwater minder makkelijk weg kan door verharding van tuinen of te kleine sloten. Ook wordt samen met de betrokkenen gekeken naar mogelijke oplossingen. Sommige oplossingen blijken makkelijk te realiseren, zoals het verhogen van een stoep.
Na de bewonersavond op 10 oktober vindt de uitwerking van de analyse met oplossingsrichtingen plaats. Naar verwachting zal deze uiterlijk in december gereed zijn. In de winter 2016/2017 worden het uitvoeringsplan en de begroting opgesteld. In het voorjaar van 2017 vindt de terugkoppeling plaats naar de bewoners.

Aanmelden
Om deze avond goed voor te bereiden is het noodzakelijk dat inwoners zich van te voren aanmelden. Dit kan tot en met donderdag 6 oktober via tel. 14 0487 of per mail: info@westmaasenwaal.nl. De bijeenkomst is op maandag 10 oktober om 19.30 uur in dorpshuis De Hucht, inloop vanaf 19.15 uur.