De 'junior steelband' staat in de finaleronde van de BZT-Band XXL.
De 'junior steelband' staat in de finaleronde van de BZT-Band XXL. Foto: St. Victorschool

St. Victorschool in finaleronde BZT-Band XXL

Algemeen

AFFERDEN - Een groep van vijf leerlingen van de St. Victorschool uit Afferden is doorgedrongen tot de finaleronde van de BZT-Band XXL. Daarmee maken ze kans op deelname aan de BZT-Band XXL én een optreden voor koningin Maxima, tijdens het kerstgala.

De St. Victorschool is de enige school uit Maas & Waal die de finale ronde heeft gehaald. De leerlingen hebben onder leiding van Gerard van Elk een nummer ingestudeerd op steeldrums. Gerard van Elk is medeoprichter van 'The Steelmasters', de langst spelende originele steelband van Nederland. De kinderen moeten het tijdens de BZT-show van zaterdag 1 oktober opnemen tegen nog twee groepjes van andere scholen in de categorie 'Wereldmuziek'. Nadat de kinderen hebben opgetreden geeft een vakkundige jury, onder leiding van Kenny B, punten. Die tellen voor de helft mee. De andere helft van de punten wordt bepaald door de hoeveelheid internetstemmen. Hoe meer stemmen, hoe groter de kans dat de Afferdense leerlingen winnen. De uiteindelijke winnaars mogen deelnemen aan de BZT-Band XXL en tijdens het kerstgala optreden voor koningin Maxima.

De leerlingen roepen alle inwoners van Maas en Waal op om op de St. Victorschool te stemmen. Een stem uitbrengen kan nog tot en met vrijdag 30 september via www.zapp.nl/de-bzt-show/stemmen. Het optredens is op zaterdag 1 oktober om 19.00 uur te zien in de BZT Muziek Show op NPO Zapp.