Foto: Rob van Dongen
Foto: Rob van Dongen

Goud voor Drutense zwemsters

Sport

EINDHOVEN - De Drutense zwensters Kim van Dongen en Eline Gros pakten goud op de NK estafette in het Pieter van den Hoogenband stadion in Eindhoven.

Kim en Eline zwommen met hun team naar het goud bij de meisjes junioren 3 en jonger. Kim en Eline komen beide uit voor zwemvereniging Aqua Novio uit Nijmegen. Samen met teamgenoten Thera Janssen, Luna de Vries en Louise Gepkens maakten ze er die dag een mooie opbouw van.

De eerste afstand van de dag de 4 keer 100 schoolslag werd afgesloten op een 10e plaats. Als tweede afstand werd de 4 keer 100 rugslag gezwommen, waarbij de dames als tweede aantikten. De derde afstand van de dag was de 4 keer 100 vrije slag. Ook hier werden de dames tweede, waarmee ze voorlopig als derde op het podium kwamen. De laatste afstand van de dag was de 4 keer 100 wisselslag. Deze werd door de dames als snelste gezwommen. Met ieder haar favoriete slag (Kim de rug, Luna de school, Thera de vlinder en Eline de vrij) kwamen ze tot de snelste tijd wat meteen ook goed was om de eerste plaats in het totale klassement te pakken.