Afbeelding

André Springveld kandidaat wethouder Druten

Algemeen

DRUTEN - De Samenwerkende Dorpslijsten van de gemeente Druten stellen André Springveld voor als kandidaat wethouder voor de vacature die is ontstaan door het vertrek van Jac van Dongen. Springveld is coördinator bij de Samenwerkende Dorpslijsten en fractievoorzitter voor de Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid. Daarnaast is hij al twaalf jaar lid van de gemeenteraad.

De Samenwerkende Dorpslijsten van de gemeente Druten, te weten de dorpslijst Afferden, Deest, Horssen en Puiflijk/Druten-Zuid, maken met zeven van de zeventien raadsleden deel uit van de coalitie. Bij de start van deze raadsperiode besloten de Samenwerkende Dorpslijsten geen tweede wethouder te leveren. In verband met de continuïteit vonden zij het van belang dat de toen zittende wethouder Jac van Dongen de taak afrondde waar hij mee gestart was, met name op het gebied van de transities in de zorg.

Nu Jac van Dongen is teruggetreden menen de Samenwerkende Dorpslijsten dat Andre Springveld met zijn kwaliteiten, bestuurlijke ervaring en zijn ervaring in het bedrijfsleven de juiste kandidaat is om hem op te volgen als wethouder. Als Samenwerkende Dorpslijsten vinden zij dat dit het juiste moment van overdracht is om de verantwoordelijkheid op zich te nemen