Jos Wegdam
Jos Wegdam Foto: Facebook Jos Wegdam

Beuningen krijgt nieuwe centrummanager

Algemeen

BEUNINGEN - Jos Wegdam wordt de nieuwe centrummanager van Beuningen. Hij werd gisteren door het bestuur van Stichting Centrummanagement Beuningen voorgesteld. Hij is aangesteld om de ondernemers in het centrum te ondersteunen in de werkzaamheden die het centrum van Beuningen naar een hoger level moeten tillen.

Voorzitter Rob Brouwer van het bestuur van Stichting Centrummanagement Beuningen is erg blij met de benoeming: 'Na een uitvoerige sollicitatie procedure, waarbij het voltallige bestuur, een adviseur en twee vertegenwoordigers van pandeigenaren betrokken waren, is unaniem gekozen voor Jos', laat hij weten. Hij benadrukt dat Wegdam met zijn ervaring een goede stimulerende rol kan vervullen richting de ondernemers.

Ervaring
Wegdam, die uit Lent komt, heeft veel expertise en ervaring op het gebied van ondernemen. Hij runde 34 jaar twee modezaken in Arnhem en Nijmegen. Hij is altijd nauw betrokken geweest bij de detailhandel en horeca in het centrum van Arnhem. Dit resulteerde in zijn voorzitterschap van ondernemingsvereniging City Centrum Arnhem en een rol als bestuurder van het binnenstad management. Wegdam heeft ruime ervaring met centrummanagement. Momenteel is hij centrummanager van Vught. 'In Beuningen wil ik de samenwerking versterken, zowel tussen ondernemers onderling, als met gemeente en het verenigingsleven. Al ben ik wel slechts een schakel en klein onderdeel van het geheel. Samen met de winkeliers en ondernemers moeten we het werk verzetten.'

Kennismaking
Op 13 september krijgen ondernemers tijdens een ondernemersbijeenkomst de mogelijkheid om kennis te maken met de centrummanager. Wegdam zal eveneens een kennismakingsronde doen langs winkeliers en ondernemers. Hij zal twee dagen per week voor zijn functie beschikbaar zijn.

Levendig centrum
Het centrummanagement maakt van het centrum en omgeving een aantrekkelijke, levendige plek, zodat het winkelgebied meer bezoekers trekt. Via de reclameheffing betalen alle ondernemers verplicht mee aan het centrummanagement. Als de BIZ op 1 januari 2017 ingevoerd wordt dragen ook de pandeigenaren bij in de kosten van het centrummanagement.