Onder toeziend oog van de commissieleden Jos van Kerkhof (rechts) en Bert van Elk (midden) verricht wethouder sportzaken Ton de Vree de loting.
Onder toeziend oog van de commissieleden Jos van Kerkhof (rechts) en Bert van Elk (midden) verricht wethouder sportzaken Ton de Vree de loting.

Wethouder de Vree verricht loting voor West Maas en Waal Cup

Algemeen

BEUNINGEN - De strijd om de West Maas en Waal-Cup wordt dit jaar gestreden op de grasmatten van sportpark Zijvond in Beneden-Leeuwen, de thuishaven van S.V. Leones. De Leeuwense voetbalvereniging is op zaterdag 13 augustus gastheer voor het West Maas en Waalse voetbaltoernooi. De loting is deze week verricht door Ton de Vree, wethouder Sportzaken van de gemeente.

De gemeente West Maas en Waal kent vanaf het komende seizoen zes voetbalverenigingen. De Alphense voetbalvereniging Avios is een fusie aangegaan met D.B.V. van buurdorp Maasbommel. De overige clubs die deelnemen, zijn Aquila uit Dreumel, Unitas '28 uit Wamel, AAC Olympia uit Appeltern en Altforst, D.S.Z. uit Boven-Leeuwen en Leones 2 uit Beneden-Leeuwen. De teams hebben de trainingen weer hervat en de toernooien worden naast de sportiviteit ook gebruikt om tactische ervaringen op te doen voor het nieuwe seizoen.

De commissieleden Bert van Elk en Jos van Kerkhof togen maandagmiddag naar het gemeentehuis om de wethouder de loting te laten uitvoeren. Uit zes buisjes toverde de wethouder één voor één de clubs, waarmee de volgorde in de twee poules werd bepaald. In poule A spelen Aquila, Avios/DBV combinatie en D.S.Z. In poule B komen uit: AAC/Olympia, Unitas '28 en Leones 2.

Het West Maas en Waalse toernooi wordt op zaterdag 13 augustus vanaf 15:00 uur voor de vierde keer gehouden en wordt beurtelings georganiseerd door één van de West Maas en Waalse voetbalverenigingen. In Wamel won vorig jaar Avios voor de tweede keer het toernooi na een zinderende finale tegen Leones 2. Het bleef 0-0 en strafschoppen bepaalden uiteindelijk de winnaar in het voordeel van de Alphenaren. Zullen zij ook dit jaar in staat zijn de titel te verdedigen?