Ria van der Velden.
Ria van der Velden. Foto: John van Gelder

De Maas&Waler dat ben ik: Ria van der Velden

Algemeen

In de rubriek 'de Maas & Waler dat ben ik' maken we wekelijks kennis met een inwoner van deze regio. Wie zijn ze, wat doen ze en waarom wonen ze hier. Maar ook, wat zouden ze graag toevoegen aan de regio? En aan welke plek hebben zij bijzondere herinneringen? Het resultaat, bijzondere portretten van gewone mensen met een eigen verhaal. Deze week: Ria van der Velden-Melssen (69) uit Deest.

In haar jonge jaren was Deest nog maar een klein dorp. Toch heeft Ria van der Velden haar man Jo, ook uit Deest, pas leren kennen op de plaatselijke kermis. Ze werden vroeger gescheiden door de Grotestraat, die midden door het dorp loopt. Ria heeft een enorme passie voor toneelspelen. Ze speelt al sinds jaar en dag bij de toneelvereniging in Deest en is tevens acteur bij de Bewaorsmiense. Met hen brengt ze stukken in de streektaal. 'Dit komt goed uit, want ik ben tweetalig,' vertelt ze lachend. 'Ik spreek vloeiend ABN en beheers het 'Moas en Woals' uitstekend.'

Benieuwd naar Ria's levensverhaal? Lees het hele artikel in de papieren uitgave van de Maas&Waler van woensdag 27 augustus.