Foto: Marcel van Mourik
Foto: Marcel van Mourik

UPDATE - Poging tot overval Zeeman Beneden-Leeuwen

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Vanochtend is een poging gedaan tot een overval bij een filiaal van Zeeman in de Zandstraat in Beneden-Leeuwen. Dat meldde wijkagent Marcel van Mourik op Twitter.

Eerder vanochtend, even voor 07.00 uur, maakte de verdachte bij een woninginbraak aan 't Fort in Elst een auto van de bewoners buit. Na die melding werd door alle politie-eenheden naar de gestolen auto uitgekeken. Korte tijd later reed de verdachte spook rijdend richting Arnhem, waarbij hij op de kruising van de Prins Mauritssingel met de weg naar de Oversteek een aanrijding veroorzaakte. 

Even na 08.30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat een man geprobeerd had een filiaal van Zeeman aan de Zandstraat in Beneden-Leeuwen te overvallen. Het bleek te gaan om de verdachte van de woninginbraak en aanrijding. De man bedreigde twee medewerkers met een mes en eiste geld. Doordat de medewerksters zich verzetten en hard begonnen te gillen, ging d eman er vandoor in de gestolen auto. De politie startte direct een zoekactie en even later zagen agenten de auto rijden op de Van Heemstraweg in Druten. Daar kon de auto worden klemgereden, waarbij een aanrijding ontstond tussen de auto van de verdachte en de politieauto. De verdachte, een 38-jarige Nijmegenaar, kon worden aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau.

Getuigenoproep
De politie is nog op zoek naar mensen die de verdachte hebben zien wegrijden vanaf de Zandstraat in Beneden-Leeuwen. Zij kunnen contact opnemen met de recherche via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.