Esther de Bont en burgemeester Thomas Steenkamp onthullen het WABP-bord.
Esther de Bont en burgemeester Thomas Steenkamp onthullen het WABP-bord. Foto: Ruben Schiks

Onthulling eerste WhatsApp buurtpreventiebord in Maasbommel

Algemeen

MAASBOMMEL - Op donderdag 21 juli 2016 onthulde burgemeester Thomas Steenkamp samen met Esther De Bont, beheerder van de WhatsApp buurtpreventiegroep in Maasbommel, het eerste officiële WhatsApp buurtpreventiebord aan de Bovendijk in Maasbommel, onder toeziend oog van wijkagent Marcel van Mourik.

Via WhatsApp buurtpreventiegroepen kunnen bewoners elkaar attent maken op zaken die spelen in de buurt. In de strijd tegen overlast, woninginbraak en andere criminaliteit is dit een sterk wapen gebleken. In de grotere steden werkt men al geruime tijd met dergelijke WhatsApp-groepen. In Den Haag nam het aantal woninginbraken in het afgelopen jaar hierdoor zelfs af met vijftig procent. In de gemeente West Maas en Waal zijn de verschillende initiatieven verenigd in WABP West Maas en Waal. In samenspraak met de beheerders van de WhatsApp-groepen plaatst de gemeente een aantal borden die mensen er op attent maken dat in die buurt WhatsApp buurtpreventie actief is. ACAM Assurantiën uit Beneden-Leeuwen juicht het initiatief toe en voorziet deelnemers daarom van zogenaamde WABP-stickers die men op ramen en deuren kan plakken. 

Ook lid worden van een WhatsApp buurtpreventiegroep in uw buurt? Kijk voor meer informatie op: www.wabp-westmaasenwaal.nl.