Foto: Ruben Schiks
Foto: Ruben Schiks

Campings in Maas en Waal: Deel 1

Algemeen

BOVEN-LEEUWEN - In de serie 'campings in Maas en Waal' gaat de Maas&Waler op bezoek bij campings in onze streek. Wat maakt deze campings zo bijzonder en wie zijn de mensen die er komen? Deze week: Den Hoogen Berg in Boven-Leeuwen.

Op vijfhonderd meter van de Waal en haar uiterwaarden ligt, verscholen achter hun woonhuis, de minicamping van Mark en Christa Ariëns. Op Den Hoogen Berg kunnen gasten genieten van pure Maas & Waalse gastvrijheid.

Vijfentwintig campers of caravans, met hun eigenaren, kunnen de Maas & Waalse recreatieondernemers herbergen. Onder hen veelal mensen die onze streek bezoeken om te fietsen. 'We mochten eerder al gasten uit Zwitserland, Frankrijk, Zweden en zelfs Amerika ontvangen', valt Mark haar bij. Het stel doet er alles aan om hun gasten zich thuis te laten voelen. 'In onze onlangs verbouwde schuur kunnen gasten elkaar ontmoeten. Er is onder andere een biljart en er staat een boeken- en spellenkast'. Dat gasten de service van het stel weten te waarderen, blijkt wel uit het rapportcijfer 9.6 waarmee zij de camping beoordelen op beoordelingssite Zoover. Het cijfer leverde hun zelfs een nominatie op voor een prestigieuze Zoover-Award.

Door Ruben Schiks