Een van de finalisten beklimt de Tuut.
Een van de finalisten beklimt de Tuut. foto: Maik Jansen

Finalisten Robinson 2016 beklimmen de Tuut

Algemeen

BATENBURG/NIFTRIK/APPELTERN - Afgelopen weekend vond de vijfde editie plaats van Robinson Batenburg, Niftrik en Appeltern.

Het Robinson weekend duurde van vrijdag 15 tot en met zondag 17 juli. Het was een vol programma, met sportieve, spectaculaire en uitdagende activiteiten voor kinderen vanaf groep 8 tot en met 15 jaar.

Het was nog spannend of de expeditie dit jaar doorgang kon vinden. Afgelopen najaar zijn door een brand de materialen verloren gegaan. Gelukkig kon door de inzet van vrijwilligers en sponsoren voldoende geld verzameld worden om dit weekend toch te organiseren.

De expeditie begon vrijdag met een struintocht van Batenburg naar de kampplaats bij het Megensche Veerhuis in Appeltern. Na het installeren op het kamp hadden de kinderen een spannende spooktocht in de Moringerwaard.

Zaterdag stond in het teken van sportieve, spectaculaire en uitdagende activiteiten op en aan het water.

Winnaar Robinson
Zondagochtend na de laatste spellen werd het winnende team bepaald. Team groen werd het winnende team Robinson 2016. Door middel van prestaties en spellen was er ook een strijd voor de individuele winnaar van Robinson 2016. Het finalespel vond plaats bij Stoomgemaal de Tuut in Appeltern. De drie finalisten moesten de toren beklimmen van de Tuut. Alle drie de waaghalzen zijn tot de top geklommen. Na nog een extra test is Jay Grandjean de uiteindelijke winnaar geworden van Robinson 2016.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding