Toekomstig AZC Ewijk kost gemeente geen geld

Algemeen

BEUNINGEN - Het toekomstige asielzoekerscentrum Hoge Woerd bij Ewijk gaat de gemeente Beuningen geen geld kosten. Dat blijkt uit een financieel overzicht dat wethouder Hans Driessen dinsdag heeft verstrekt aan de gemeenteraad.

Beuningen houdt in principe zelfs geld over, omdat men voor het azc gebruik kan maken van bestaande schoolvoorzieningen. De basisschool in multifunctionele accommodatie 't Hart in Ewijk had gerekend op meer leerlingen, maar de woningbouw in het dorp verloopt trager dan gepland. 'In de mfa staan ruimten leeg, dus daar kunnen we nu mooi gebruik van maken', zegt burgemeester Carol van Eert.

Het geld dat de gemeente Beuningen overhoudt, wil het college van B&W besteden aan voorzieningen die de integratie van asielzoekers bevordert. Taallessen zijn daar een belangrijk onderdeel van. Inmiddels hebben zich al enkele tientallen vrijwilligers gemeld, die bereid zijn om de asielzoekers te begeleiden. Burgemeester Van Eert verwacht dat ook een aantal inwoners van Nijmegen gaat helpen in Hoge Woerd. 'Die deden al vrijwilligerswerk in Heumensoord en hebben daar goede ervaringen mee', aldus de burgemeester.