Column Babbels: Geen zin meer!

Algemeen

We zijn alweer twee weken verder sinds de vrijwillige 'Hendrexit' van onze wethouder Geert. Volgens de Beuningse wandelgangen, waar volop gespeculeerd werd over zijn vertrek, is het toch gewoon een kwestie van 'er helemaal geen zin meer in hebben'. Ik zal Geert een geheimpje verklappen: dat hebben heel veel Beuningenaren op hun werk ook weleens en toch gaat de volgende ochtend gewoon de wekker. Zelfs ik heb weleens geen zin om weer in een column uit te leggen hoe verkeerd politici bezig zijn, maar ja ik moet...

Enige verschil met een wethouder is dat wij geen prettige wachtgeldregeling hebben. Wrang toch dat de man die verantwoordelijk was voor de portefeuille 'Werk en inkomen' vooral dat laatste voor zichzelf goed geregeld heeft.

Maar laten we het goede nieuws niet vergeten, er is witte rook opgestegen vanuit het gemeentehuis in Beuningen. Er is een nieuwe wethouder! Het vinden daarvan zal wel een lange en ingewikkelde zoektocht zijn geweest voor Beuningen Nu & Morgen. Als je uitkomt bij je eigen fractievoorzitter ben je vast eerst stad en land af geweest...
Inhoudelijk zal Jan Kersten vast en zeker slagen, daar ben ik van overtuigd. Maar een wethouder moet ook een beetje leuk en handig met de gemeenteraad en inwoners kunnen omgaan, grapjes maken, en het belangrijkste is goed communiceren!
Dat kan bij onze oerdegelijke maar wat introverte Jan nog weleens een uitdaging worden. De meest gedurfde uitspraak uit zijn mond is dat 'we de kwestie nog eens heel goed van alle kanten moeten bekijken en daar later wellicht nog op terug moeten komen'. Of daar een gemiddeld oppositielid of boze burger genoegen mee neemt anno 2016 waag ik te betwijfelen.

Toch: ik wens Jan veel succes en heb een kleine tip voor hem. Zijn laatste daad als fractievoorzitter van BN&M zou moeten zijn om de geplande afscheidsreceptie voor Geert Hendriks af te gelasten. Reden? Ik zou Geert een kort briefje sturen: 'we hebben er helemaal geen zin meer in'.

Dhr. E. van Wijk