Afbeelding

Bosnische kinderen vergeten armoede in Wamelland

Algemeen

WAMEL - Afgelopen vrijdag konden 42 Bosnische kinderen voor even hun armoedige thuissituatie vergeten tijdens een dagje uit naar indoor speelparadijs Wamelland. Het dagje uit is onderdeel van een vakantie georganiseerd door Stichting Kinderhulp Bosnië.

Sinds 2002 nodigt Wamelland jaarlijks ruim veertig straatarme Bosnische kinderen uit voor een, voor hen unieke, ervaring. Op uitnodiging van Stichting Kinderhulp Bosnië genieten zij van een vakantie bij gastgezinnen in onze regio. Deze kinderen hebben allen een moeilijke thuissituatie. De kinderen hebben tijdens de oorlog in Bosnië naaste familieleden verloren. Naast de trauma's, die zij meestal zonder hulp moeten verwerken, heerst er in het land een grote werkloosheid, met schrijnende armoede en verpaupering als gevolg.

Voor de vakantie in Nederland worden alleen de armste kinderen geselecteerd. Een onderbreking van de uitzichtloze situatie is voor deze kinderen van groot belang voor hun toekomst. Met een drie weken durende vakantie hebben deze kinderen een onvergetelijke tijd. De ervaring leert dat zij enorm veel positieve energie uit hun ervaring putten, die overslaat op hun directe omgeving zoals ouders, overige familieleden en kennissen. Een belangrijk onderdeel van deze vakantie zijn gezamenlijke activiteiten zoals: pony rijden, bingo en het bezoeken van speeltuinen en pretparken. Afgelopen vrijdag 26 juni waren de kinderen te gast bij indoor speeltuin Wamelland. Voor deze kinderen, waarvoor zelfs een schommel of wip onbekend is, was dit een geweldige ervaring. Duidelijke favorieten waren de glijbaan met sleetjes en de grote springkussens.

Wie belangstelling heeft om in 2017 ook gastgezin te worden, kan vrijblijvend contact opnemen met Peter van Laar, tel: 06-40 25 01 18 of via: kinderhulpbosnie@hotmail.com.