Foto: Agnes Helderman
Foto: Agnes Helderman

Aftellen tot Giro Maas en Waal, deel 2: de activiteiten

Algemeen

Maas en Waalse Giro-tochten

MAAS EN WAAL - De 'Giro-koorts' begint steeds meer te heersen. Door de hele regio worden er in het kader van de Giro d'Italia verschillende festiviteiten en activiteiten georganiseerd, zo ook in Appeltern en Batenburg. In Appeltern is op zaterdagochtend 7 mei een gezinsfietstocht door het Land van Maas en Waal, in Batenburg wordt op 6 mei de Il Giro Avanti gehouden.

Deelnemers aan de gezinsfietstocht in Appeltern kunnen kiezen uit drie afstanden: 15, 25 of 35 kilometer. De start en finish zijn bij ontmoetingscentrum De Schuur. De parkeerplaats bij De Schuur wordt voor deze dag omgetoverd tot een piazza, een Italiaans plein waar men vanaf 13.00 uur kan genieten van een dorpslunch met Italiaanse gerechten. Tegen 15.30 uur is de doorkomst van de tweede etappe van de Giro d'Italia. Organisator Mario van de Velden: 'Langs de piazza komt de Giro op. Dat is voor de bezoekers extra leuk, want dan kunnen ze naar het wielerspektakel kijken terwijl ze genieten van een Italiaans hapje.' Voor de kinderen staan er een aantal attracties opgesteld, inclusief een fietsparkoers met hindernissen. Het Gebroken Hartje en dj Geert zorgen voor de muzikale klanken.

Aanmelden
Deelnemers die zich vooraf hebben ingeschreven krijgen een pakketje mee met een routebeschrijving, een consumptiemunt voor de piazza en een leuke gadget als herinnering aan de deelname. Het is ook nog mogelijk om op de dag zelf in te schrijven, alleen krijgt de deelnemer dan geen pakketje. Meer informatie: www.komnaardekern.nl.

Batenburg
Op vrijdag 6 mei is er een 'Hap en Trap' fietstocht vanuit Batenburg, Il Giro Avanti. De tocht is ongeveer 28 kilometer en begint bij het fietspontje aan de Veerstraat. Vertrek is vanaf 12.00 tot uiterlijk 15.00 uur. De deelnemers komen onder andere langs Caféesterij De Toekomst in Hernen, B&B Onder de Bomen in Bergharen en de Theetuin Appeltern. 'Mensen kunnen op hun eigen tempo fietsen door het Land van Maas en Waal. We duimen natuurlijk voor mooi weer, maar het is wat de mensen er zelf van maken. Wij bieden in elk geval een mooie gelegenheid om een leuke dag te hebben', aldus Peter de Haan, organisator van de fietstocht.
Deelname aan Il Giro Avanti bedraagt 17,50 euro per persoon, inclusief koffie met wat lekkers, diverse hapjes en drankjes onderweg, de kaartjes voor de veerponten en een routebeschrijving. Tevens is er de mogelijkheid (elektrische) fietsen te huren, mits vooraf opgegeven. Reserveren en verdere informatie per mail via haan@xmsnet.nl of via tel. 06-52 78 09 02.

Een compleet overzicht van de activiteiten rondom de doorkomst van de Giro d'Italia in Maas en Waal is terug te vinden op www.giromaasenwaal.nl.