Afbeelding
Foto: Barbara de Meijer

Diabetes Challenge Beuningen

Mens

BEUNINGEN - Woensdag 17 mei organiseert organiseert Beuningen Samen in Beweging een informatieavond over de Diabetes Challenge in dorpshuis De Leghe Polder in Beuningen. De Diabetes Challenge zal woensdag 7 juni van start gaan.

Drie huisartsenpraktijken in Beuningen organiseren samen met Beuningen Samen in Beweging de Diabetes Challenge in Beuningen. Bewegen om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met onder andere diabetes of hart en -vaatziekten te verbeteren. In mei 2016 ging in Druten een Diabetes Challenge groep van start onder begeleiding van zorgprofessionals, waaronder fysiotherapeuten en huisartsen.

Praktijkondersteuners van huisartsenpraktijk Adriaansens & Matser, Meijers & Mazure en de praktijk van huisarts van de Hurk stimuleren hun patiënten om deel te nemen aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een wandelevenement dat bedoeld is om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met onder andere diabetes of hart- en vaatziekten te verbeteren. Het doel is om vanaf woensdag 7 juni 19.00 uur wekelijks te trainen naar een afsluitende vierdaagse in september. Er wordt gestart vanuit de Leghe Polder in Beuningen.Tijdens de wekelijkse wandelingen wandelen diverse zorgverleners mee, waaronder praktijkondersteuners, fysiotherapeuten en diëtisten. De vierde dag van die vierdaagse komen alle deelnemers samen op Sportcentrum Papendal om daar de slotafstand van 5 km te wandelen op het NDC Festival.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. In 2016 bracht de NDC ruim 2600 mensen met diabetes in beweging. De stichting van de oud olympisch volleybalkampioen wil dat aantal dit jaar verdubbelen.

Meedoen? Kijk op https://www.nationalediabeteschallenge.nl/beuningensameninbeweging