Beuningse energievisie erg ambitieus

Algemeen

BEUNINGEN - De deelnemers aan de Beuningse Energievisie willen bereiken dat de gemeente al in het jaar 2030 energieneutraal is. De gemeente Beuningen daarentegen is altijd uitgegaan van 2050. In het kader van de Energievisie zijn 9 werkgroepen opgericht, die elk een bepaald aspect van de duurzaamheid voor hun rekening neemt. Zo zijn er bijvoorbeeld werkgroepen voor Windenergie, Mobiliteit en Verduurzaming woningen.

In de werkgroepen zijn 80 inwoners actief. Wethouder Piet de Klein die de Energievisie in gang heeft gezet, is erg te spreken over de inzet en betrokkenheid van de inwoners. De helft van de 80 deelnemers bestaat uit ondernemers, die kansen zien wat betreft nieuwe projecten op het gebied van duurzaamheid.

De werkgroep Mobiliteit probeert maatregelen te bedenken om het elektrisch rijden te stimuleren. Ook willen ze bevorderen dat inwoners samen een auto delen. Een andere werkgroep wil een Denktank oprichten die duurzame plannen bedenkt voor het lokale bedrijfsleven. Dit najaar krijgt de gemeenteraad een evaluatierapport aangeboden met de stand van zaken wat betreft de duurzaamheidsplannen voor de gemeente Beuningen.