Weinig verdringing in de regio

Algemeen

MAAS EN WAAL - Op de woningmarkt in Druten, Beuningen en West Maas en Waal worden gewone woningzoekenden niet verdrongen door vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Dat zeggen de woordvoerders van deze drie gemeenten.

Volgens een peiling van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) blijkt dat vluchtelingen regelmatig andere woningzoekenden verdringen. In Druten is daar volgens een woordvoerster momenteel nog geen sprake van. "We werken nauw samen met woningcorporatie Standvast Wonen om alle woningzoekenden een eerlijke kans te geven, aldus de woordvoerster.

Ook in de gemeente Beuningen is er geen verdringing door vluchtelingen. Vorig jaar is 13 procent van de vrijkomende woningen toegewezen aan vluchtelingen en 12 procent aan gewone urgente gevallen. De overige driekwart van de woningen ging naar starters en doorstromers. In West Maas en Waal is eveneens nauwelijks sprake van verdringing. Om dit te voorkomen werkt de gemeente nauw samen met woningstichting De Kernen en wordt er gewerkt aan nieuwe initiatieven.