Uniek sporten van start in Wijchen

Sport

WIJCHEN - Wethouder Paul Loermans en wethouder Renske Helmer-Englebert van de gemeente Nijmegen zullen op maandag 30 mei het startsein geven voor Uniek Sporten in Wijchen. Vanaf 1 juni is Uniek Sporten hét sportloket op het gebied van aangepast sporten.

Uniek Sporten zorgt ervoor dat het makkelijker is voor mensen met een beperking om goede en leuke sporten te vinden. Op de website www.unieksporten.nl laten sportaanbieders hun aanbod zien. Hierdoor kun je eenvoudig een sport vinden die bij je past. Uniek Sporten is bedoeld voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking van alle leeftijden. Voor meer informatie kunnen inwoners en sportaanbieders contact opnemen met Uniek Sporten via info@unieksporten.nl of via tel. 024-329 31 31.

Maandag 30 mei om 19.30 uur ondertekenen de wethouders in sportcentrum Arcus de overeenkomst. Verder geeft Nout van der Velden van Topsport Gelderland een presentatie over talentontwikkeling bij jeugd. Daarnaast is er tijd voor dialoog en discussie over thema's die leven bij de sportverenigingen. Het programma begint om 19.30 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Stuur voor vrijdag 27 mei een e-mail naar p.jansen@wijchen.nl om u aan te melden. Geef dan ook aan namens welke vereniging/ instelling u komt en met hoeveel personen.