De Kernen zoekt twee Nederlandse maatjes

Mens

BENEDEN-LEEUWEN - In het najaar gaat De Kernen in de leegstaande woning aan de St. Josephstraat een woongroep huisvesten. Deze woongroep bestaat uit vier statushouders en twee Nederlandse maatjes. Dit is een nieuw project van De Kernen waarin ze ook nauw samenwerkt met de gemeente, het COA en direct omwonenden.

De toestroom van statushouders is groot, waardoor ook de behoefte aan passende woonruimte en goede begeleiding toeneemt. Daarom zoekt De Kernen Nederlandse maatjes. Mensen met een passende achtergrond of studie en die zelf ook op zoek zijn naar een betaalbare woonruimte. De Nederlandse maatjes krijgen een belangrijke sleutelrol binnen de woongroep. Naast het feit dat zij betaalbaar en mooi kunnen wonen in het centrum van Beneden-Leeuwen, zijn zij gemotiveerd en capabel om statushouders te helpen aansluiting te vinden in Nederland.

De samenstelling van de groep is belangrijk en moet passend zijn. De Kernen gaat dan ook zorgvuldig om met het selecteren van zowel de maatjes als de statushouders. Vragen, opmerkingen of het aanmelden van maatjes kan telefonisch via tel. 088-58 24 000 of per e-mail naar wsm@dekernen.nl.