Jeugd-popkoor Ewijk tijdens het eerste Open Zinge! Invitational
Jeugd-popkoor Ewijk tijdens het eerste Open Zinge! Invitational Foto: Luciën Roelofs

Start kaartverkoop korendag

Algemeen

DRUTEN - De afdeling Druten van de Zonnebloem zet zich al tientallen jaren vrijwillig in voor ouderen, zodat zij contacten kunnen leggen en mee kunnen doen aan allerlei activiteiten. Om meer aandacht te vragen voor de Drutense afdeling heeft een aantal vrijwilligers de handen ineen geslagen om op zondag 12 juni in d'n Bogerd een muzikale korenmiddag te houden. De kaartverkoop start zondag 29 mei.

Vrijwilliger Henk Huiskens is één van die vrijwilligers. Honderduit vertelt hij over de muzikale middag. 'De korendag is voor alle inwoners van het Land van Maas en Waal. Er treden vier bekende koren op, Choke (Druten), Enjoy (Afferden), Amicitia (Wamel) en JeugdPopkoor Ewijk. Geweldig toch, al deze koren doen dit belangeloos', aldus een enthousiaste Henk.

Kas spekken
Maar de korendag wordt natuurlijk niet zomaar gehouden. 'De huur van het pand waar de Zonnebloem in Druten een activiteit houdt moet natuurlijk betaald worden', vertelt Henk. 'We willen onze gasten het allerbeste bieden. Door geld in te zamelen tijdens deze korendag kunnen we bijvoorbeeld allerlei activiteiten organiseren en ook in de vakantieperiode draaien, zodat de ouderen niet alleen zijn. We hopen met deze korendag niet alleen leuk vermaak te bieden, maar ook onze kas te spekken.'

Programma
Amusementskoor Choke, dat dit jaar dertig jaar bestaat, trapt het programma om 14.00 uur af. Na Choke volgt Amicitia, met aansluitend een pauze. Na de pauze zal JeugdPopkoor Ewijk optreden. Enjoy sluit de korendag af. Elk koor geeft een optreden van ongeveer twintig minuten. Gedurende de optredens worden, via een beamer, de verschillende sponsoren getoond. Bedrijven kunnen zich hiervoor tot 1 juni aanmelden bij Henk.

Behalve de koren draagt ook de OVD haar steentje bij aan de muzikale middag. 'Sinds 12 mei staat er bij de rotonde bij de Albert Heijn in Druten een lichtzuil met daarop de aankondiging van de korendag', aldus Henk.

Kaartverkoop
Muziekliefhebbers en andere belangstellenden zijn van harte welkom om de korendag bij te wonen. De entree bedraagt 7,50 euro en komt geheel ten goede aan de Zonnebloem, afdeling Druten. De kaartverkoop start zondag 29 mei in d'n Bogerd. Meer informatie bij Henk Huiskens, via tel. 06 20 28 32 74 of per mail: henkhuis57@gmail.com.