Al buikschuivend naar de bel toe
Al buikschuivend naar de bel toe Foto: Stichting Dag van Leeuwen

Buikschuivend naar de bel

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Het spectaculaire buikschuiven staat zondag 3 juli traditiegetrouw weer op het programma tijdens de Dag van Leeuwen. De Maas & Waalse buikschuifkampioenschappen, afgelopen Koningsdag genomineerd voor het Koningsspel 2016, worden dit jaar voor de zestiende keer in Beneden-Leeuwen gehouden.

Net als zoals vorig jaar ligt de buikschuifbaan bij de Sportlaan. Maar om het evenement weer te kunnen realiseren heeft de organisatie wel deelnemers nodig. Men kan deelnemen in de categorieën mannen, vrouwen, jongens en meisjes. In iedere categorie wordt zowel een teamtitel als individuele titel vergeven.

Prijzen
Een buikschuifteam bestaat uit vier personen. Voor de teamprestatie worden alle beste tijden van de teamleden bij elkaar opgeteld. Het team dat bij elkaar opgeteld de snelste tijd heeft wint de titel Maas & Waalse Buikschuifkampioenen 2016. Voor de buikschuifkampioen van dit jaar is er weer een extra prijs: een weekend lang een mobiele houtgestookte hottub voor zijn deur, mogelijk gemaakt door Funxpert.nl. De beste teams en schuivers winnen gratis sporten bij Clever Fit Sportcentrum in Beneden-Leeuwen. Voor de top drie van iedere categorie zijn leuke geldprijzen te winnen. Ook sponsor Clever Fit stelt mooie prijzen beschikbaar.

Tactiek
De opdracht is simpel: schuif zo snel mogelijk, na het nemen van een aanloop, naar de bel. Het recept: een ferme aanloop en een goede afzet. Het is aan te raden waterschoenen of sportsokken te dragen. Het buikschuiven wordt gehouden op de buikschuifbaan bij de Sportlaan en duurt van 12.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur. Teams zijn hooguit een half uur actief bezig met het buikschuiven, daarvoor en daarna hebben de deelnemers alle tijd om de Dag van Leeuwen te beleven, met alle activiteiten.

Inschrijven
Inschrijven is mogelijk via de website www.dagvanleeuwen.nl, onder de button 'inschrijving buikschuiven'.