Hans van de Pol tijdens de Uganda Challenge.
Hans van de Pol tijdens de Uganda Challenge. Foto: Eppo Karsijns

Nieuw boek Hans van de Pol

Algemeen

ALPHEN - Hans van de Pol bracht onlangs zijn tweede boek uit: ‘Viva Oegandia’. Het boek gaat over een ontdekkingstocht door Afrika op de fiets.

Na zijn eerste boek ‘De Barcelonafietser’, waarin Van de Pol de lezer meenam op zijn fietstocht naar het zonnige zuiden, beschrijft hij deze keer de belevenissen die hij meemaakt tijdens een wielerevenement in Oeganda.

Humor en zelfspot

Om zich in te schrijven voor het fietsevenement moet een sponsorbedrag worden opgehaald ten bate van Amref Flying Doctors. Van de Pol heeft nog nooit gevlogen, collecteren is niet aan hem besteed en de niet alledaagse handelingen die hij daarvoor moet verrichten, lopen uit op een kwelling. 

In Viva Oegandia schrijft hij met een rijke fantasie over zijn beslommeringen, over zijn bijzondere belevenissen tijdens deze unieke fietstocht door de parel van Afrika en over het leven van de Oegandese bevolking. Dat doet hij met veel humor en een flinke dosis zelfspot. 

Unieke belevingswereld 

Hans van de Pol (1970) werd geboren in Alphen aan de Maas. Op vrij jonge leeftijd ontdekte hij de magie van het fietsen, het vrije gevoel van het ‘onderweg zijn’. Het bracht hem gedurende zijn leven naar vele, mooie plekken en zodoende leerde hij ook bijzondere mensen en hun cultuur kennen. Door zijn hooggevoeligheid is zijn kijk op onze wereld niet alledaags. Zijn streven is om met deze aparte zienswijze en zijn onuitputtelijke fantasie de lezers te gidsen door zijn unieke belevingswereld.

Het boek kost 22,50 euro inclusief verzendkosten en is te bestellen via Boekscout.