Noor en Tara.
Noor en Tara. Foto: Hein van Houten

Presentatieavond profielwerkstukken

Algemeen

DRUTEN - Op Pax Klepperheide verzorgen leerlingen uit havo 5 en vwo 6 woensdagavond 17 april hun pws-presentaties. De profielwerkstukken zijn door een deskundige jury geselecteerd en komen in aanmerking voor prijzen. Belangstellenden zijn van harte welkom om de avond bij te wonen.

Éen van de genomineerde profielwerkstukken is ‘Functionele oorprothesen’ van Kynan de Boer, Gabriël Leenderts en Sven van den Heuvel. Zij onderzochten of er oorprothesen te maken zijn waarbij het horen verbetert, maar het richtinghoren niet slechter wordt. Met dit excellente werkstuk hebben de leerlingen tevens een finaleplaats weten te behalen bij zowel de Jan Kommandeurprijs (11 april op de Rijksuniversiteit Groningen) als de Van Melsenprijs (19 april op de Radboud Universiteit).

De andere genomineerde werkstukken zijn: Sportleden en verenigingen (Tara van Bakel en Noor Buis, havo-maatschappijprofielen); Kan de slijmschimmel Physarum polycephalum een metronetwerk in Nairobi, Kenia ontwerpen? (Sophie Visser en Fleur Smits, havo-natuurprofielen); Invloed van zelfgemaakte geurstoffen op slaapkwaliteit (Roosje Veugelers en Fleur van Hulst, havo-natuurprofielen); Effectiviteit beschermingsmaatregelen kroongetuigen (Ines Konings en Bregje Bleij, vwo-maatschappijprofielen); Hydrogelpleister voor brandwondherstel (Anouk van Dongen en Finette Pouwel, vwo-natuurprofielen); en Femme fatale in de westerse literatuur van de 19e en 20e eeuw (Merel Bogaerts en Aafke Wijkmans, vwo-maatschappijprofielen).

De avond op Pax Klepperheide start om 18.45 uur. Na twee presentatierondes worden de prijzen uitgereikt in de aula. Einde circa 22.00 uur.