Wout Daanen ontmantelt een wespennest.
Wout Daanen ontmantelt een wespennest. Foto: Tineke Vink-Liefkens

Wondere wereld van wespen bij Open Podium Dreumel

Algemeen

DREUMEL – Publiek en deelnemers van het vierde Open Podium Dreumel (OPD) zijn donderdag 1 februari gastvrij onthaald door Brasserie Bij Jan. Aan het begin van het programma memoreerde Tineke Vink-Liefkens het overlijden van Edgar Danz, een van de initiatiefnemers van het Poëtisch Genootschap, nu OPD. Daarna ontvouwde zich een verrassend gevarieerd programma ontleend aan het thema: Uit welk nest kom jij? 

Sprekers deelden hun herinneringen aan wonen in een watersnoodhuis, werken in een steenfabriek en opvang in een tehuis voor daklozen. Wout Daanen introduceerde de wondere wereld van de wespen en de vernuftigheid waarmee deze insecten hun nesten bouwen. De jeugdige Iris Hoogervorst speelde instrumentale nummers op Keyboard en zong samen met zus Eva eigentijdse ballads van onder andere Noor, Suzan en Freek en evergreens zoals Halellujah.

Het vijfde Open Podium is op donderdag 25 april het thema is dan Een nieuwe lente en een nieuw geluid. Aanmelden kan per mail via: openpodiumdreumel@gmail.com