Eerste training Badmintonclub Druten in de nieuwe sporthal.
Eerste training Badmintonclub Druten in de nieuwe sporthal. Foto: Esther Rutten - de Jong

Badmintonclub Druten wijdt nieuwe sporthal in

Algemeen

DRUTEN - Badmintonclub Druten speelde afgelopen vrijdag 2 februari voor het eerst in de nieuwe sporthal van De Gelenberg. Nadat het complex die ochtend officieel geopend was, konden de leden nog diezelfde avond de nieuwe banen in gebruik nemen.

Om 18.45 uur kregen de junioren hun eerste training in het nieuwe sportcomplex, en later op de avond ook de senioren. Badmintonclub Druten is blij met de nieuwe sporthal. ‘Het is een prachtige hal die de club ook weer nieuwe mogelijkheden geeft’, laat een woordvoerder van de vereniging weten. ‘Eén van de voordelen van de nieuwe hal ten opzichte van de oude sporthal aan De Heuvel is dat er nu negen badmintonbanen zijn in plaats van zeven. En dat komt goed uit. De club is groeiende en in de oude hal was er regelmatig te weinig ruimte. Nu is er weer voldoende ruimte voor verdere groei.’

Toernooi

Op 17 maart 2024 organiseert BC Druten het jaarlijkse open toernooi. Inmiddels zijn er al bijna 70 inschrijvingen vanuit het hele land. De club is blij de deelnemers in zo’n mooie hal te mogen ontvangen.

Iedereen die interesse heeft in de badmintonsport wordt van harte uitgenodigd eens vrijblijvend mee te komen spelen. Er zijn trainingen voor junioren en senioren (recreanten en competitiespelers). Ook is er een woensdagmiddaggroep voor 55-plussers. Voor meer informatie over de speeltijden en de verschillende trainingsgroepen, zie: www.badmintonclubdruten.nl.