Afbeelding
Foto: Niels Stam

Programma Pleinpop 2017 heeft voor ieder wat wils

Algemeen

ALPHEN - In het weekend van 7 april vindt de zeventiende editie van Pleinpop plaats. Drie dagen lang staat Alphen in het teken van diverse muzikale optredens en een hoop gezelligheid. Het programma heeft ook dit jaar voor ieder wat wils, met als hoogtepunt rockband The Golden Earring, die vrijdagavond optreedt.

Bestuurslid Ellen Jagtenberg: 'We hadden The Golden Earring al jaren in het vizier. Vaak grepen we er net naast; ze waren niet in Nederland of hadden al eerder optredens in de buurt. Het is super dat we ze nu eindelijk hebben kunnen boeken.' Na het optreden van The Golden Earring is het de beurt aan The Dirty Daddies, een feestelijke festivalband die vorig jaar ook al van de partij was. 'De band deed het vorig jaar goed. Met The Golden Earring en The Dirty Daddies op één avond hopen we een breed publiek te bereiken', aldus Ellen.

André Hazes Jr.
De altijd uitverkochte zaterdagavond staat ook dit jaar in het teken van Nederlandstalige artiesten. Uitzondering daarop is meidengroep OG3NE, die de avond zal openen. Daarna is het de beurt aan André Hazes Jr. en feestnummer Frans Bauer. Xander de Buisonjé staat, na het succesoptreden van vorig jaar, ook dit jaar op het podium van Pleinpop. De avond wordt volgens traditie afgesloten door Jannes.

Familiedag
Op de zondag valt er voor de hele familie wat te beleven. The Originals treden in drie afzonderlijke sets op, met onder andere nummers die je zelf kunt aanvragen. John de Bever, bekend van het nummer 'Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht', is van de partij en ook de Snollebollekes vullen het middagprogramma. Jonge bezoekers hoeven zich niet te vervelen; er is een speelterrein met springkussens en kinderen kunnen zich laten schminken of een neptattoo laten zetten.

Kijkend naar de kaartverkoop zal het evenement ook dit jaar weer goed bezocht worden. Ellen Jagtenberg: 'De kaartverkoop voor de vrijdagavond loopt hard, ten opzichte van vorig jaar hebben we al veel meer kaarten verkocht. Ook de weekendkaarten doen het goed.'

A-artiesten
De organisatie van Pleinpop hecht veel waarde aan de kwaliteit van de artiesten, dat is dit jaar niet anders. 'We gaan voor A-artiesten, dan heb je wel automatisch een beperkter aanbod. Je moet goed kijken naar wat er leeft en speelt onder de mensen.'

Kaartverkoop
Meer informatie over het programma is te vinden op www.pleinpop.nl. Hier zijn uiteraard ook kaartjes te bestellen.

Door Marit van der Wielen