After 9 uit Beuningen.
After 9 uit Beuningen. Foto: Maik Jansen

Pocketpop 2017: muzikale diversiteit voert de boventoon

Algemeen

DRUTEN - Het Bondsgebouw in Druten vormt de komende zaterdagen weer het decor voor de voorrondes van Pocketpop. Zestien bands strijden in vier voorrondes om een felbegeerde finaleplaats. Het slotstuk van het jaarlijkse popfestival vindt traditiegetrouw plaats op eerste paasdag, 16 april, in De Lier in Puiflijk.

Afgelopen zaterdag trapten Gentlemen of Rock & Roll, After 9 en Sultan Pocketpop 2017 af. Ondanks dat de bezoekersaantallen te wensen overlieten, was het een mooie avond, met optredens van hoog niveau. Om te beginnen was er de band Sultan, die de aanwezige muziekliefhebbers verblijde met experimentele rock, met een knipoog naar blues. Daarna was er jaren '60 blues/rock van de band Gentleman of Rock 'n Roll om vervolgens een sprong in de tijd te maken naar de jaren '90 pop-/rockmuziek van After 9. Door het ontbreken van de vierde band, Dutch Balls, werd op het laatste moment White Boy Wasted aan de line-up toegevoegd.

Voorronde
Zaterdag 11 maart is de tweede voorronde. De vijfkoppige band Krönch, afkomstig uit Druten, opent de avond. Vervolgens staan de jonge Nijmeegse band The Fifth Season, Reddsome en de heavy rockband Temple Renegade op het podium. 'Muzikale diversiteit voert tijdens de voorrondes de boventoon', aldus Sander Paanakker, bestuurslid van stichting Polderkolder. 'Uit de ruim 60 aanmeldingen hebben we zestien bands geselecteerd, met een duidelijke variatie in muziekgenres.'

Beatles ft. Snow Patrol
'Aanstaande zaterdag varieert het van energieke rock van REDDSOME tot heavy rock van Temple Renegade en pop/rock van Krönch. The Fifth Season brengt een catchy mix tussen old school rock met eigentijdse pop. Zeg maar, The Beatles featuring Snow Patrol', aldus Sander. 'Deze diversiteit hopen we ook in de finale terug te zien.'

Programma
Op 18 maart wacht de muziekliefhebbers optredens van Men on Wire, Vain Louie, Taveneer en
Roots Commandment. De week erop sluiten Instant Matter, Operation Hurricane, The Cool Trick en The Ride de rij.

De voorrondes starten om 20.30 uur. De zaal is open vanaf 20.00 uur. Kaarten kosten 5 euro voor volwassenen, en 3 euro voor bezoekers onder de achttien jaar. Meer informatie over de bands en Pocketpop op www.stichtingpolderkolder.com.