Afbeelding
Foto: Mirjam Bovenga

Oproep voor kinderexpositie "Ons eigen goud"

Algemeen

WIJCHEN - In de week van 3 tot en met 9 april is de nationale Museumweek. Het thema van deze week is: "Ons echte goud".

Musea willen iedereen kennis laten maken met de collectie die er te zien is. Museum Kasteel Wijchen wil ook nog op een andere manier mensen laten kennismaken. Het museum is van iedereen en iedereen heeft wel iets dat museumwaardig is, ook de kinderen uit Wijchen.

Museum Kasteel Wijchen wil daarom de expositie Ons eigen goud maken met spullen waar kinderen heel zuinig op zijn, maar die zij ook graag aan iedereen willen laten zien. Deze schattentenexpositie zal te zien zijn vanaf het weekend voorafgaand aan de Museumweek tot en met de meivakantie, dus van 1 april tot en met 7 mei. Bij elk voorwerp komt een bordje te staan met naam van de inzender en waarom dit stuk voor hem of haar zo speciaal is. De tentoonstelling zal feestelijk geopend worden op zaterdagmiddag 1 april.

Schat inleveren
Heb je iets heel speciaals, zelf gemaakt, gekregen, gevonden, het maakt niet uit en wil je dit laten zien in het museum? Breng dit dan op 15, 22 of 29 maart tussen 13.00-17.00 uur naar het museum. Het adres is Museum Kasteel Wijchen, kasteellaan 9 (2e verdieping). Na afloop van de expositie kun je je "schat" weer bij ons op komen halen. Heb je vragen stuur dan een mailtje naar contact@museumwijchen.nl.

Voor meer informatie zie onze website www.museumwijchen.nl