Geraldine en Marcel Beijnen.
Geraldine en Marcel Beijnen. Foto: John van Gelder

De Doorkijk klaar voor gebruik

Algemeen

DRUTEN - Wie het afgelopen jaar niet langs Wijkcentrum de Doorkijk is gereden, zal verbaasd zijn. Het wijkcentrum heeft een complete metamorfose ondergaan. Van een verouderd pand, met achterstallig onderhoud, is het gebouw omgetoverd tot de eyecatcher van Druten-Zuid. In het carnavalsweekend is er verhuisd en vanaf volgende week zullen er allerlei activiteiten plaatsvinden.

Beheerders Marcel en Geraldine van Beijnen zijn blij met het resultaat: 'Het is ontzettend mooi geworden. Een hele verandering ten opzichte van wat er stond. En ik kan het weten, ik ben al twintig jaar bij De Doorkijk betrokken', lacht Geraldine.

Het vernieuwde pand oogt niet alleen licht en fris, het voldoet ook aan de nieuwste eisen en is praktisch in gebruik. 'Alleen al de toilettengroep is een verademing', grinnikt ze. In het pand worden momenteel de ruimtes ingericht en de puntjes op de i gezet. Vanaf maandag 6 maart is de 'nieuwe' Doorkijk 'in gebruik'. En dat zal best even wennen zijn, vermoedt Geraldine.
Het wijkcentrum faciliteert allerlei initiatieven uit de wijk. Van culturele en recreatieve activiteiten tot vergaderingen, feesten en partijen. Daarnaast is De Doorkijk de thuisbasis voor diverse clubs en verenigingen. Onder andere dansschool Just Dance vindt er onderdak. Dansdocente Miranda Budde heeft in het pand de beschikking over één van de twee nieuwe zalen. 'Een ruimte met klimaatregeling én ingebouwde geluidsinstallatie is nieuw voor mij, maar héél prettig. Wat dat betreft ga ik er echt op vooruit. En door gebruik te maken van een verrijdbare spiegelwand kan ik, indien nodig, uitwijken naar een andere ruimte', aldus Miranda.
Ook de heren van biljartvereniging De Doorkijk hebben hun tijdelijke onderkomen in de voormalige Johan Frisoschool verruild voor een splinternieuw clublokaal. 'We hebben nu meer ruimte tot onze beschikking,' concludeert secretaris Wim Mooren, 'en hopen hier een mooie toekomst tegemoet te gaan.'

René Habraken, van Aikido Centrum Nijmegen, ziet in de nieuwe stek uitbreidingsmogelijkheden: 'In het aantal leden, maar ook in het activiteitenaanbod. Daarbij hebben we plannen om, in de toekomst, internationale lessen te gaan verzorgen, met docenten uit bijvoorbeeld Parijs en Japan. Iets dat op deze locatie zeker mogelijk is.'

Naast verenigingen en organisaties zijn in De Doorkijk ook ondernemers te vinden. Zoals Huib Theunissen, fysiotherapeut en praktijkhouder van Fysiotherapie De Doorkijk. Hij startte vorig jaar zijn praktijk in het wijkcentrum, in de wetenschap dat begin 2017 een splinternieuwe praktijkruimte zou worden opgeleverd. 'Een betere locatie kun je je wat mij betreft niet wensen', aldus Theunissen. 'Alles is nieuw en fris, en bovendien gelegen op een centrale plek in Druten-Zuid. Daarbij biedt De Doorkijk mogelijkheden om, in de toekomst, meer ondernemers in de zorg te huisvesten. Meerdere fysiotherapeuten, met verschillende inzichten, op één locatie. Dat zou het plaatje compleet maken.'

Open dag
Maandag 6 maart wordt de Doorkijk in gebruik genomen. Die dag wordt tegelijkertijd begonnen met de voorbereidingen van de sloop van de voormalige Johan Frisoschool. Daarna volgt het aankleden van de omgeving van het wijkcentrum met groen, parkeerplaatsen en een terras. Half mei volgt een officiële opening en open dag. Kijk voor meer informatie op: wijkcentrumdedoorkijk.nl.

Door Aafke Labout