Afbeelding
Foto: Agnes Helderman

Licht waar nodig, donker waar mogelijk in Weurt

Algemeen

WEURT - De gemeente Beuningen zet de openbare verlichting de komende jaren om in duurzame alternatieven. Alle bestaande verlichting wordt getoetst volgens het motto: licht waar nodig, donker waar mogelijk. Omdat inwoners hun omgeving het beste kennen, begint de gemeente met een avondwandeling op 20 februari in Weurt.

Waar is verlichting nodig en op welk tijdstip? Soms voelen mensen zich veiliger in een verlichte straat. Maar als niemand naar buiten kijkt, is dat gevoel toch een schijnveiligheid? Moet de gemeente een straat wel verlichten als reclame- of sportveldverlichting dat ook al doet? Of een voetpad wat na negen uur 's avonds niet meer gebruikt wordt? Deze en andere vragen passeren tijdens een avondwandeling op 20 februari in Weurt.

De gemeente Beuningen vraagt inwoners van Weurt om op maandag 20 februari samen een wandeling langs de verlichting in het dorp te maken. We starten om 20.00 uur in De Kloosterhof met een korte presentatie onder het genot van een kop koffie of thee. Daarna gaan we op pad in Weurt. Inwoners van Weurt kunnen zich aanmelden via het e-mailadres gemeente@beuningen.nl. Geef uw naam en adres vóór donderdag 16 februari o.v.v. 'verlichting Weurt'.

Meedenken
Duurzame openbare verlichting, zoals ledverlichting, is makkelijk te dimmen of na een bepaalde tijd uit te zetten. Tijdens de wandeling door Weurt komt het nieuwe verlichtingsbeleid aan bod en krijgt de gemeente een idee wat inwoners belangrijk vinden. Daarna kunnen alle inwoners van Weurt via een speciale website meedenken over de verlichting. Die inbreng, met overwegingen als de sociale- en verkeersveiligheid, vormt de basis voor nieuwe verlichting. Uitgangspunt is dat er in ieder geval geen verlichting bij komt. Kijk voor het beleid op www.beuningenbuitengewoonverlicht.nl.